Головна » 2008 » Ноябрь » 21 » ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ УДАЮ ПОТРІБНІ КОШТИ
20:38
ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ УДАЮ ПОТРІБНІ КОШТИ
ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ УДАЮ ПОТРІБНІ КОШТИ [Відкрити] [Керування лічильниками] [Редагувати] [Видалити]

Беззаперечно, рятувати Удай потрібно, і вже зараз. Перші кроки у цьому напрямку зроблено. Роботи по благоустрою річки розпочалися. Виконує їх підрядна організація - ТОВ «Савіан» (директор Марина Миколенко). На Удаї працює дорогоцінна й потужна техніка – водний майстер – чи не єдина в Україні. За словами М. Миколенко, станом на 14 листопада цього року вже освоєно 126 тисяч гривень (фінансування здійснюється з обласного екологічного фонду та міського бюджету) – розширено русло річки протяжністю 600 метрів (усього згідно проекту планується – 1,9 кілометра). Всього ж проектом передбачено фі¬нансування робіт по бла¬гоустрою річки Удай (а це – поглиблення і розширення русла, упорядкування прибережної зони) в сумі 5 млн. 200 тисяч гривень.
За словами керівника ТОВ «Савіан», розпочаті роботи по благоустрою Удаю можуть не завершитися. Причина – відсутність фінансування.
З цього приводу ми звернулися до міського голови Дмитра Шаповала (до речі, замовником робіт є саме міська рада). Він повідомив, що на благоустрій річки Удай з обласного екологічного фонду виділено 200 тисяч гривень та 29 тисяч гривень – з міського. Поки що ці кошти ще не повністю освоєно. Проте, на сьогодні вже ведуться переговори із спонсорами, аби залучити додаткові. Крім того, за умови перевиконання доходної частини міського бюджету до кінця цього року буде виділено ще 300 тисяч гривень на виконання робіт по благоустрою Удаю.
Оксана БОНДАРЕНКО.

джерело "Пирятинські вісті" http://piryatin-visti.at.ua/publ/1-1-0-176

Категорія: Міські новини | Переглядів: 470 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0