Головна » 2008 » Ноябрь » 21 » «НАСОЛОДЖУЙТЕСЯ» СТАРИМИ ШТРАФАМИ
20:44
«НАСОЛОДЖУЙТЕСЯ» СТАРИМИ ШТРАФАМИ

Введення нових штрафних санкцій за порушення Правил дорожнього руху викликали неоднозначну реакцію у водіїв та пішоходів. Останні – в основному задоволені, бо сподіваються, що водії стануть більш дисциплінованими та чемними на дорозі, а значить – перехожі почуватимуться безпечніше на вулицях нашого міста. Що ж до водіїв, то їхні думки такі.
Юрій, 32 роки:
- Дуже високі штрафи! Можливо, підвищення штрафних санкцій – це і правильно. Та турбує інше: більше вони «вдарять по кишенях» простим водіям, які пересуваються на вітчизняних автомобілях (таких, до речі, частіше й зупиняють та перевіряють), а ті, хто їздить на дорогих авто, не дуже від цього постраждають. У них є гроші, аби заплатити кругленьку суму, тож ганятимуть, як і ганяли.
Я особисто намагаюся дотримуватися Правил дорожнього руху, але дорога є дорога, все може бути…
Олексій, 44 роки:
- Придумали, хтозна-що. Впевнений, що немає жодного водія, який би не порушував правил на дорозі. Так де ж тих грошей набрати, щоб такі штрафи платити? Зарплати у нас малі – не вистачить і на один штраф… Виходить, заплатив штраф – і, як кажуть, «зуби на поличку».
Віктор, 33 роки:
- Нас, водіїв, звичайно, не радують нові штрафи. Тепер даішники тільки і стоятимуть на дорогах. Думаю, будуть чіплятися до всього – то документи не такі, то швидкість висока, то ще щось. Мабуть, буде краще поставити автомобіль у гараж і нехай стоїть. Та виїжджати раз у місять, як кажуть, «по святах».
Людмила, 37 років:
- На мою думку, це добре, що підвищили штрафи. А то часто буває, що через порушників Правил дорожнього руху у ДТП потрапляють невинні люди. І хіба мало такого, що той, хто порушив, - живий і здоровий, а той, хто їхав чи переходив дорогу по правилах, - потрапляє у лікарню, або й на той світ. Я, наприклад, - дуже дисциплінований водій і хочу, щоб усі такі були. Тоді менше буде аварій на дорогах, менше людей травмуватиметься і гинутиме під колесами авто.
Анатолій, 38 років:
- Звичайно, для водіїв підвищення штрафів – далеко не приємна звістка. Кому ж хочеться викидати такі великі суми грошей? Та, може, воно й на краще. Я й сам іноді «страчую», сідаючи за кермо напідпитку. Хоч і знаю, що не можна, і розумію, що небезпечно, - а все одно, бува, їду. Тепер же п’яна їзда дорого обійдеться…
Микола, 61 рік:
- Нехай піднімають. А то літають ті іномарки, що мені на своєму старому «Москвичі» страшно і їхати по дорозі. До того ж, п’яних скільки їздить! Може, тепер поменшає.
Олександр, 34 роки:
- Мені все одно. Треба буде заплатити штраф – заплачу, які проблеми.
Віталій, 45 років:
- За керування транспортом у нетверезому стані – згоден, що треба наказувати, і серйозно. А от з усіма іншими штрафами не погоджуюся. Дуже таки високі вони. Хоча, з іншого боку, й розумію, що порядок на дорогах повинен бути, бо багато аварій, немало людей травмується і гине, пошкоджуються автомобілі тощо.

Відповіді водіїв свідчать, що вони, здебільшого, - не у захваті від нових штрафів. Та будемо сподіватися, що нові штрафні санкції за порушення Правил дорожнього руху не тільки «битимуть по кишенях» водіям, а дійсно допоможуть навести порядок на дорогах, аби безпечно почувалися усі учасники дорожнього руху – і самі водії, і велосипедисти, і пішоходи…
Опитування провела Оксана БОНДАРЕНКО.
Фото автора.

джерело "Пирятинські вісті"

Категорія: Міські новини | Переглядів: 485 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0