Головна » 2010 » Ноябрь » 25 » Олексій Нечипоренко очолюватиме Пирятинську районну раду протягом наступних чотирьох років
20:00
Олексій Нечипоренко очолюватиме Пирятинську районну раду протягом наступних чотирьох років
З підсумками виборів депутатів Пирятинської районної ради ознайомила присутніх голова районної виборчої комісії Юлія Ярмоленко.

У виборах депутатів місцевих рад 31 жовтня 2010 року взяло участь 52,5% виборців. Активніше голосували у сільських населених пунктах. Менш активно в райцентрі – на виборчі дільниці прийшло трохи більше 40% громадян. Найвищу активність проявили жителі Дейманівки, де проголосувало понад 78%. Виборча процедура виявилася дуже складною і незрозумілою для багатьох. Тому у скриньки для голосування потрапили або порожні бюлетені, де не було ніяких позначок, або ж з позначкою «Не підтримую жодного кандидата».

Таких виявилося понад 13%. Але вибори відбулися. До складу Пирятинської районної ради обрано 30 депутатів з числа яких необхідно було обрати голову та його заступника. Від депутатів надійшла лише одна пропозиція щодо голови районної ради – Олексій Нечипоренко. Кандидатура була єдиною у списку для таємного голосування і одержала майже одностайну підтримку. «За» Олексія Нечипоренка проголосувало 25 депутатів, «проти» - чотири, один бюлетень виявився недійсним. Новообраний голова районної ради подякував за довіру, пообіцяв продовжувати добрі справи своїх попередників і примножувати їхні здобутки, консолідувати зусилля депутатів нового скликання на успішне виконання завдань, які стоять перед районною радою.

- Я зроблю все можливе – зазначив новообраний голова Пирятинської районної ради Олексій Нечипоренко, - щоб ми працювали як однодумці, для яких першочерговим буде відстоювання інтересів наших виборців і громади району.

Далі відбулися вибори заступника голови ради. Голова Пирятинської районної ради Олексій Нечипоренко запропонував на цю посаду колишнього голову районної державної адміністрації Василя Митропана. Як показало таємне голосування думки щодо його кандидатури розділилися майже порівну. Кількість голосів депутатів за кандидата на посаду заступника голови районної ради – 16. Кількість голосів, які не підтримали кандидата –

Як людина досвідчена Василь Митропан не висловив своєї образи і підкреслив, що результати голосування не позначаться на його стосунках із депутатами.
- Всі, хто голосував і «проти», і «за» будуть абсолютно однаковими депутатами районної ради. Я думаю, що ми зуміємо консолідувати депутатський корпус, забезпечимо тісний взаємозв’язок із виконавчими органами влади, з сільськими головами, продовження праці на розвиток нашого району.

Голові Пирятинської районної ради попереднього скликання Олексію Рябоконю подякували за плідну роботу. Відсьогодні розпочнеться формування постійних депутатських комісій.

Категорія: Міські новини | Переглядів: 679 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0