Головна » 2010 » Сентябрь » 14 » «Пирятин-FEST»
01:07
«Пирятин-FEST»
Перед його початком керівники нашого району та офіційної делегації з Польщі поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави. Святковою ходою учасники фестивалю: кращі колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці Пирятинського й інших районів Полтавської області, художні колективи з Польщі, - пройшли з Майдану Незалежності до районного Будинку культури, де й відбувся фестиваль.
Відкрили «Пирятин-FEST», який об’єднує дружні народи – український і польський – та їхні культури, голова районної ради Олексій Рябоконь, радник посла республіки Польща в Україні Броніслав Жешотарський та староста Лєжайського повіту Польщі Роберт Жолиня.
Після офіційного урочистого відкриття фестивалю відбулося святкове дійство. Глядачів раз по раз радували й зачаровували виступи учасників – як з нашого району, так і гостей. Оплесками зустрічали присутні у залі кожен колектив та окремих виконавців: народні самодіяльні фольклорні колективи «Молодички» та «Заспів» Сасинівського будинку культури та «Горлиця» з села Давидівки, вокальний дует «Кришталик» у складі сестричок Руслани та Сніжани Довженко з Калинового Мосту, зразковий аматорський хореографічний колектив «Стиль» Пирятинської школи-гімназії естетичного виховання та дитячий танцювальний колектив «Стенет», жіночий вокальний ансамбль «Полісяночка» з Нових Мартиновичів, народний самодіяльний чоловічий вокальний ансамбль «Приудайські козаки» з Великої Кручі, лауреата обласного конкурсу на приз імені Діани Петриненко Надію Ліневську, Ольгу Семенову з села Теплівки, Володимира Прокопенка та чоловіче вокальне тріо «Володар» з Пирятина, заслужену артистку України Олену Білоконь, танцювальний колектив «Роксолана» з Гребінки, вокальний дует «Едем» та фольклорні колективи «Сусіди» і «Веселий вулик» з міста Червонозаводського і, звичайно ж, учасників фестивалю з Польщі - фольклорний колектив «Кшешованє» та вокально-інструментальний ансамбль «Сонанте».
По закінченні фестивалю на його учасників чекала церемонія вручення свідоцтв та фото на згадку.
Категорія: Міські новини | Переглядів: 697 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0